Eindelijk tijd voor schilderen

 

Curriculum vitae Ron Westerweel '54

 

Tijdens mijn studie Geneeskunde in Utrecht vond  ik kennelijk toch nog tijd om te schilderen. Dit resulteerde in een (beperkt) aantal impressionistische  olieverfschilderijen. Daarna volgde een voor schilderen te drukke artsencarriere: huisarts in Amersfoort tot 1997 en medisch adviseur ten behoeve van slachtoffers van letselschade tot eind 2017. Een en ander ging vrijwel steeds gepaard met diverse bestuurlijke functies. Het door mij opgerichte medisch adviesbureau Westerweel Intermediair te Goes (Zeeland) is aan Geert Clauwaert overgedragen.

 

De 'schilder'draad is eind 2016 opgepakt met eerst een schildercursus om proefondervindelijk na te gaan of ik de voor het schilderen nodige rust kon vinden, dat inderdaad nog boeiend vind en natuurlijk of ik er wat van bakte. 

Mijn stijl is nu meer realistisch met de verbeelding van wat om uiteenlopende redenen indruk maakt. Belangrijke elementen zijn onder meer de gevarieerde onderwerpen, sfeer, kleur, (markante) portretten, bijzondere gebouwen en natuur. Liefst met een verhaal erachter en regelmatig niet zonder enige humor. 

 

Als materialen gebruik ik vooral acrylverf en water-oplosbare olieverf.  Maar ook wel pastelkrijt, aquarelverf of houtskool.  

 

 

gallery/ron